bejelentés

2021.02.23. 13:13

Sztrájkolnak a B. Braun gyöngyösi gyárában (frissítve)

A sztrájkról László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke beszélt portálunknak.

Sz. Sz. I.

2021 02 23 BBraun üzemegysége - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke elmondta a Heolnak, hogy az álláspontok nem közeledtek egymáshoz, így mindenképpen megtartják a sztrájkot az eredeti tervek szerint. Elmondása szerint azt várják, hogy a munkáltatókban is megmozduljon valami: konstruktívabbak, együttműködőbbek legyenek.

- Mi nyitottak vagyunk – osztotta meg portálunkkal.

Kérdésünkre, hogy mi lesz, ha eredménytelen lesz a sztrájk, azt válaszolta, vannak forgatókönyvek, de ezt stratégiai okból nem kívánja megosztani.

Időközben a dolgozók kijöttek a gyártócsarnokból és kint várakoztak az udvaron. Egy délutános műszakra várakozó a kerítsen kívül elmondta, hogy ilyenkor le vannak állítva a gépek és senki sincs a csarnokban. Azt is megosztotta velünk, hogy tavaly is majdnem sztrájkoltak, de az utolsó pillanatban meg tudtak egyezni.

Horn Péter vezérigazgató kérdésünkre, miszerint hogyan látja a továbbiakat a következőt válaszolta:

- Mi úgy gondoljuk, hogy korrekt ajánlatot adtunk. Versenyképes jövedelmet adunk a dolgozóinknak és bízunk abban, hogy a szakszervezet belátja, a mai viszonyok között, amikor a munkáltatók és a munkavállalói oldal négy százalékos minimálbéremelésben állapodott meg, mi ezt meghaladó mértékben, 5 százalékos ajánlatot tettünk dolgozóinknak. Szerintünk ez tisztességes ajánlat. A labda most már a szakszervezetek térfelén pattog – tette hozzá.

További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában