Heol.hu podcast

2023.11.29. 20:30

Podcast: csalánból levest is, a legtöbb növényféléből teákat készíthetünk

Az Egerben élő Fűrész Jánost a legtöbben nyugdíjas szervezetekben – az Ezüstidő Szabadidős Egyesületnek például alapító elnöke – betöltött szerepéről, ott végzett munkájáról ismerik. Pedig mindemelett "életmód specialista" is. Mostani beszélgetésünkben például a gyógynövényekről és arról kérdeztük, hogy ő személy szerint hogyan használja.

Sike Sándor

Fűrész János volt podcastadásunk legújabb vendége

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fűrész János otthonának kertjében nagyon sok minden megterem mindazokból a füvekből, növényekből, amiből saját főzésű tea lesz például. Ezeket a készítményeket persze nem egy kaptafára készíti. Gondosan ügyelni kell arra, mit bír ki a növény úgy, hogy ne vesszenek kárba a hatóanyagok az alatt, mialatt te készül belőle – tudtuk meg a nyugdíjas vezetőtől.

Szinte nincsen olyan termesztett, vagy vadon élő növényünk, amelynek akár a terméséből, gyökeréből, vagy éppen a növénytestből ne készülhetne az egészségünket védő, vagy bennünket gyógyító készítmény. A betegségek is jól megelőzhetők segítségükkel és még hasznos időtöltés is elkészíteni belőlük a fogyasztható teát, vagy esetleg – és nem szentségtörést – levest.

Podcastünkből a hallgató természetesen megismerheti a készítés apró részleteit is, számos gyógynövény hatásáról juthat információhoz az "amatőr" szakértő útmutatásának köszönhetően.

Hallgassa meg teljes adásunkat:

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában