Korcsolyaszezon

2023.12.19. 13:55

Jégdiszkóval nyitják meg a Gyöngyösi Jégpályát

Január végéig biztosan lehet korcsolyázni Gyöngyösön, de szó lehet a februári folytatásról is.

Szabó István

Juhász Péter (balról), Hiesz György és Lukovszki Judit a sajtótájékoztatón

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

December 22-én 17 órakor nyit idén a Gyöngyösi Jégpálya, ezzel kezdetét veszi a január végéig tervezett korcsolyaszezon a mátraalji városban, hangzott el a jégpályán tartott keddi sajtótájékoztatón. A 600 négyzetméteres fedett jégpálya a megszokott helyen, a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén várja a sportolni vágyókat. A szokásosnál későbbi szezonkezdet oka az, hogy a 2023-as energiaárak igen magasak, a jégpálya pedig nagyon sok elektromos áramot használ a tökéletes minőségű jég elkészítéséhez. Mivel 2024-ben csökken a villamosenergia ára, így az idei szezon nagy része a jövő évre helyeződik át, a tervek szerint január végéig tart. Hiesz György polgármester emlékeztetett arra, hogy lassan közeledünk a jégpálya történetének 10. évfordulóhoz.

– 2015-ben már saját, megvásárolt műjégpályánkon korcsolyázhattak nemcsak a gyöngyösiek, de a környéken élők, sőt a megyénkbeli felnőttek és iskolások is. Mára igazi hiánypótló létesítménnyé vált a pályánk, méghozzá több szempontból is. Egyrészt, a tél ma már nem az igazi. A mátrai sípályák csak hóágyúzás mellett használhatóak. Telente nincs igazán hideg, természetes jeget nem találni. Mára arról is leszoktak az emberek, hogy a közelükben található pályákat, arra alkalmas területeket felöntsék vízzel, így készítve jégpályákat. Annak idején megpróbáltuk a korcsolyázás lehetőségét megteremteni, és a döntésünk bennünket igazolt. Másrészt, a Gyöngyösi Jégpályát hiánypótlóvá teszi az a tény is, hogy Hatvanban és Egerben sem lesz idén jégpálya, így a megyénk más részéről érkezett vendégeket is fogadja. Köszönöm a Gyöngyösi Sportfólió Kft. munkáját a pályaépítés, a jégkészítés és más előkészületek során. Most az időjárás is kegyes volt, hiszen az éjszakák kicsit hidegebbek, és a nappalok pedig kevésbé enyhék voltak, a jeget el lehetett készíteni. Bár később indulunk takarékossági okból, azért reméljük, hogy a hideg kitart, és a mérsékeltebb áramárral akár tovább is tudunk működni, amennyiben erre közösségi, iskolai igény lesz – közölte Hiesz György.

Juhász Péter, a jégpályát üzemeltető Gyöngyösi Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy igyekeznek megtartani a jól bevált szokásokat.

2023 12 19 - műjégpálya - Gyöngyös - Czímer Tamás
Kezdődik a szezon a gyöngyösi korcsolyapályán
Fotó: Czimer Tamas / Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Gondolok itt elsősorban arra, hogy idén is lehet korcsolyacipőket bérelni. Ezek között vannak újonnan érkezettek is. Az elmúlt közel 10 év alatt azt tapasztaltuk, hogy erre a szolgáltatásra nagy az igény. Természetesen lesz oktatás is. Aki idén télen szeretné megtanítani korcsolyázni a gyermekét, bátran jöhet, szakoktatóval, és segédeszközzel, azaz pingvinnel is várjuk. Összességében elmondható, bármennyire rövidre szabott is volt az elmúlt években a nyitvatartás, különösen a tavalyi idényben, azért a tízezres szezononkénti látogatószámot mindig elértük. Ezt nagy dolognak tartom. Erre idén is nagy az esély, hiszen pálya híján megyénk más városaiból is Gyöngyösre fókuszálnak majd sokan. Igyekszünk a lehető leghosszabb nyitvatartással és a legjobb jégminőséggel fogadni a sportolni vágyókat. Az üzemelési terveink elsődlegesen január végéig szólnak, de ha az igény olyan nagy lesz, akkor a február is szóba jöhet. Az iskolai korcsolyaoktatásra az előzetes bejelentkezések nagyon biztatóak. A vendégeinknek természetesen a megfelelő a hátteret is biztosítjuk mosdóval, forró teával, üdítővel és minden mással, amit a strand, mint alapbázis tud nyújtani. Az árak tömegesítésével megpróbáljuk egyszerűsíteni, s ezzel gyosítani a belépést, s bízunk abban, hogy a bérletek sokkal inkább kelendőek lesznek az alkalmi belépőknél. Az első 100 bérletvásárlónkat csütörtök este egy nyitás előesti ingyenes korcsolyázásra várjuk a pályára – részletezte Juhász Péter.

Lukovszki Judit, a Gyöngyösi Sportfólió Kft. igazgatóhelyettese elmondta, hogy ugyanúgy kaphatók diák-, illetve felnőttbérletek, ahogy minden évben eddig. A 14 év alattiak számára a 10 alkalomra szóló bérlet 10 ezer forintba kerül. A 14 év feletti korcsolyázóknak egységesen 13 ezer forint a szintén 10 alkalomra szóló bérlet ára. 

– A vendégeink idén is három turnusban – délelőtt, délután és este – használhatják a jeget. Az egyes etapok között mindig megtörténik a jég felújítása. Nem változtattunk a különböző etapok árain, egységesítettük azokat, 1200 forint lesz a gyerekeknek, 1500 forint pedig a felnőtteknek. Egészen a szezon végéig ezeket az árakat tartjuk. A téli szünet január 7-i végéig minden este 21 óráig várjuk a korcsolyázókat, a karácsonyi, szilveszteri, újévi eltérő nyitvatartás megtekinthető a Gyöngyösi Jégpálya Facebook-oldalon. A péntek 17 órai nyitáskor jégdiszkó várja a látogatókat, másnap karácsonyi jégdiszkó következik, december 30-án pedig szilveszteri bulival várjuk a vendégeket – foglalta össze Lukovszki Judit.





 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában