Téli sportok

2023.11.14. 13:00

Kiderítettük, lesz-e idén jégpálya Egerben

Az önkormányzatnál a jégpályáról és a jégcsarnok tervéről érdeklődtünk. Nem lesz.

Szabadi Martina Laura

– Érdeklődni szeretnék,hogy az idei évben lesz lehetőség Egerben korcsolyázni? Vagy a beígért jégcsarnok ügyében van valami előrelépés? – érdeklődött olvasónk.

Az önkormányzat közgyűlése korábban már tárgyalta az adventi programokat, azok között nem szerepelt a jégpálya, de megkérdeztük az önkormányzatot. Tájékoztatásuk szerint olyan árajánlatot kaptak a kivitelezésre, amit sem az önkormányzat sem az Egri  Városi Sportiskola nem tudott volna kigazdálkodni.

A jégcsarnokkal kapcsolatban tavaly kiderült, az önkormányzat képviseletében Mirkóczki Ádám polgármester 2020-ban a Magyar Jégkorong Szövetség vezetésével egyeztetve a Hircsák Imre program  keretében tervezte a megvalósítást. A program célja, hogy minden megyei jogú városban legyen nemzetközi szabvány méretű fedett jégcsarnok. Erre Eger helyhatósága beadta a szükséges dokumentumokat, de jelen pillanatban kormányzati források hiánya miatt a program szünetel, új beruházás nem indul.

(Főoldali képünk forrása: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában