Tárgyalótermi előzetes

2024.04.29. 07:25

Rátámadt a begyógyszerezett, részeg férfi a mentőápolóra, bíróság előtt kell felelnie

Az Egri Törvényszék tárgyalási jegyzékében szereplő két járásbírósági büntetőügy is olvasóink érdeklődésére tarthat számot április utolsó és május első hetében. Az egyikben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, a másikban önbíráskodás bűntette a vád.

Sike Sándor

Az Egri Járásbíróság hétfőn tart előkészítő ülést az S. R. ellen nem csak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, hanem más bűncselekmény miatt is emelt vádat, ami szerint a terhelt agresszív viselkedése miatt rendőrjárőrt és mentőt hívtak rokonai. A kiérkező rendőrök az ittas állapotban lévő vádlottat közterületen igazoltatták, azonban a korábban bevett nyugtató és alkohol hatása miatt a vádlott zavartan és agresszíven viselkedett.

A bűncselekmény sértettje az S. R.-hez kiérkező mentőápoló volt, aki a vádlottat a mentőautóban a biztonsági övvel rögzítette, ám ekkor a vádlott ökölbe szorította a kezét és a sértett feje irányába ütött. Az ápoló a bal karját a feje elé emelte, ezért a vádlott két alkalommal a sértett alkaljára ütött.

A sértett, aki közfeladatot ellátó személynek minősül, a bántalmazás következtében elszenvedett sérülései 8 napon belül gyógyultak. A hétfői ülésen – beismerés és a tárgyalás jogáról történő lemondás esetén – akár ítélet is születhet az ügyben.

Tárgyalást tart viszont kedden a Füzesabonyi Járásbíróság R. S. S. ügyében, akit önbíráskodás bűntette kísérlete és más bűncselekmény miatt indítványoz felelősségre vonni a vádhatóság.

A bűnügy lényege: a sértett a reggeli órákban a településen közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival, amikor – fél hét körül – összeütközött a vádlott által vezetett autóval. A közlekedési balesetet követően a sértett bement a bevásárlóudvarba. A vádlott követte őt, majd, amikor a tehergépkocsi vezetője kiszállt a járműből, indulatosan odament hozzá, közölte vele, hogy a baleset a sértett hibájából következett be és neki kára keletkezett.

A kamionos nem ismerte el a felelősségét, ám a vádlott felszólította, hogy fizesse ki a kárát, melynek a sértett nem volt hajlandó eleget tenni. Ezért R. S. S, – a követelése érvényesítése érdekében – egy alkalommal, ökölbe szorított kézzel arcon ütötte a sértettet.

A terhelt azt követően hagyott fel a cselekményével, hogy rendőrt hívtak a helyszínre. A követelés nem teljesítő sofőrnek – a bántalmazás következtében – nyolc napon belül gyógyuló sérülési lettek.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Országos Mentőszolgálat/Facebook)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában