Tehetségkutató

2024.04.15. 18:42

Egész héten Miénk a tér! a Forrásban + fotók

Több mint kétszáz produkcióval lép fel a héten a Forrásban több mint nyolcszáz gyermek. Az idei Miénk a tér! minősítő fesztiválon a tánc, a zene és a színjátszás is teret kap.

Hornyák Réka

Már szinte hagyománynak minősül a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház tehetségkutató rendezvénye, a Miénk a tér! – Heves Vármegyei Összművészeti Minősítő Fesztivál. Idén a tehetséges gyermekek eseménye egy héten keresztül, április 15-19. között, hétfőtől péntekig tart, majd vasárnap egy gálaműsor zárja. 

Egész héten Miénk a tér! a Forrásban
Egész héten Miénk a tér! a Forrásban
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Sok műfajt mutatnak be a Miénk a téren

– A rendezvény célja, hogy a különböző művészeti területeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó Heves vármegyei általános és középiskolás diákok lehetőséget kapjanak bemutatkozni és kibontakozni. Az egész hetes rendezvényen napjai téma szerint vannak beosztva. Hétfőn a néptáncos és a népzenei előadók mutathatják meg magukat, kedden a komolyzene kap teret, szerdán a mozgásművészet, azaz a kortárs, balett, társastánc, rock&roll és más műfajú táncosok lépnek majd színpadra. Majd csütörtökön a könnyűzene lesz a téma, pénteken pedig a színház, ahol vers- és prózamondók, illetve színjátszók adhatnak majd elő – részletezte a tematikus programokat Fónagy Jázmin, az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház szakmai vezetője. 

Elmondta, hogy mindennap más-más, a szakmának megfelelő zsűri minősíti majd a diákok előadásait. A tematikus napok végeztével a zsűri arany, ezüst és bronz minősítést oszt ki a fellépők között, azonban ez nem a végleges díjazás. A zsűri döntik el, hogy melyek azok a legjobb produkciók, amelyek a vasárnapi gálán is megjelennek. Az ottani előadások alapján kerül majd sor vasárnap a végleges díjazásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában