Zenész társaság

2024.03.15. 21:51

Csengő-bongó hangszerekkel ismerkedtek a gyermekek

Idén is izgalmas utazásra hívja az óvodás és iskolás korú gyermekeket a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház. A Csengő-bongó előadásokon kiválóan képzett zenészek közreműködésével felfedezhetik a zene különböző dimenzióit a gyermekek és megismerkedhetnek a műfaj sokszínűségével.

Hornyák Réka

A klasszikus zene világába kalauzolták a gyermekeket a Csengő-bongó előadássorozat első felvonásában, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A szervezők arra törekedtek, hogy a fiatalabb generáció izgalmas és élvezetes módon nyerjen betekintést a komolyzenei műfajokba. Az előadás során ezért többféle hangszert mutattak be a gyermekeknek, illetve nem csak vetítettek, de szinkronizáltak és illusztráltak is a meséhez, hogy minél jobban bevonják a gyermekeket is az előadásba. 

A csengő-bongó zenejáték tanít is

– A zenei előadásokon nem csak hallgatóságként várjuk a gyermekeket, hiszen az interaktív műsor során ők maguk is zenésszé válhatnak. Célunk, hogy az első távolinak tűnő zenei műfajokat, mint a komolyzenét ne csak megközelíthetővé, hanem szórakoztatóvá és érdekessé tegyük számukra. A mai alkalmon a méltán népszerű BonBon Trió előadásában a Grimm testvérek Szerencsés János című meséjének cselekményében ismerhetik meg a gyermekek a blues zene kialakulását, amelynek eredete a klasszikus zenéhez vezethető vissza – mesélt az előadás részleteiről Fónagy Jázmin, az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház szakmai vezetője. 

Elmondta, hogy a Blues zenejáték előadáson nagyjából 130 gyermek vett részt, főként nagycsoportosok és kisiskolások. A Csengő-bongó előadássorozat következő része április 23-án lesz, ami egy Mese dallamok című előadás lesz, ahol a gyermekek különböző mesék zenéin keresztül ismerkedhetnek majd a hangszerekkel és a zenével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában