Mesevetélkedő

2024.03.10. 12:17

Egy délutánra mesehősökké váltak a gyerekek Egerben

12 csapat, hatvan gyermek ment végig a mesehelyszíneken.

Molnár Helga

A Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház szervezésében első alkalommal, rendkívüli sikerrel debütált a 7próbás mesevetélkedő csütörtök délután. Pataki Zsuzsanna, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója elmondta, utoljára mesevetélkedő  2019-ben volt, akkor egy országos kezdeményezéshez kapcsolódtak.

Igaz-hamis játék a Ho-Ho-Ho-Horgász állomáson
Igaz-hamis játék a Ho-Ho-Ho-Horgász termében
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

– Most önállóan szerveztük meg a programot. Egri általános iskolásokat vártunk, s végül 12 csapat indult, összesen hatvan gyermek részvételével – részletezte.

A vetélkedőről elmondta, több helyszínen, nyolc-kilenc helyet kellett bejárniuk a gyerekeknek, akik mindezek előtt menetlevelet kaptak a kezükbe, s ezzel kellett végighaladniuk az állomásokon.

– Mindenki végigment, legyőzték a sárkányt, kiszabadították a királylányt, s maguk is mesehősökké váltak. Végül a kialakult rangsor mellett az összes résztvevő nyertesen távozott. Hálásak vagyunk minden résztvevőnek, aki hozzájárult ehhez az emlékezetes eseményhez. Várjuk őket a következő alkalommal is, hogy újra együtt fedezhessük fel a mesék varázslatos birodalmát – húzta alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!