Voks 2024

2024.04.30. 06:54

Többen újráznának polgármesterként Dél-Hevesben

Tiszanánán dr. Tóth József (Fidesz-KDNP) nyolcadszor is polgármester lenne. Egyelőre kihívója sincs.

Molnár Helga

Dr. Tóth József, Tiszanána polgármestere hét ciklust tud maga mögött

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Gyűlnek már aláírások dél-Hevesben is, körvonalazódik, mely településen, hányan indulnak a polgármesterségéért. Mi megnéztük a választás.hu oldalát, kigyűjtöttük a jelölteket.

Heves a legnagyobb település, ott a választópolgárok száma 7972. A város indulóit már megírtuk, Sveiczer Sándor (Fidesz-KDNP) kihívója Ollári-Vadon Mihály a Sikeres Hevesért Mozgalom színeiben. A második legtöbb szavazóval Erdőtelek rendelkezik, 2585-en választhatnak a mostani Forgács Jánosné vagy Molnár Gábor közül.

Többnyire egyébként az a jellemző, hogy a regnáló polgármesterek megpróbálnak újrázni. Így van ez Kiskörén Magyar Csillával (Fidesz-KDNP), neki két kihívója van eddig, Simon Zsolt és Szabó Andrea. De ez a helyzet Átányban Jámbor Dénessel, Erken Pető László Györggyel, Pélyen Bakondi Péterrel, Tarnaszentmiklóson Oláh Tamással, Tenken Szopkó Tamással, Újlőrincfalván Zsebe Zsolttal – itt szavaznak egyébként a legkevesebben, 185-en – valamint Zaránkon Urbán Lászlóval. Köztük még az a közös, hogy egy-egy ellenfelük lesz majd. Boconádon is ismételne Kis István, de ő egyelőre úgy néz ki, nem lesz kihívója.

Tarnabodon hárman jelöltették magukat. Az aktuális vezető Pető Sándor mellett Németh Alfréd és Németh Csaba indul. Öt településen valószínűleg új polgármester lesz, mert eddig úgy tűnik, nem indul az aktuális vezető. Hevesvezekényen Adácsiné Bodnár Erika, Lászka Kristóf és Pósáné Törőcsik Tímea közül lehet választani, Kömlőn Bartus Pál, Lakatos Natasa, Túró Róbert és Túró Sándor indul, Tarnamérán Bártfai Ádám, Berecz József, Kiss Ferenc és Poroszka Gergely, Tarnaörsön Danyi Sándor, Gunics Zsolt és Sabján Imre, míg Tarnazsadányban is új emberek közül lehet választani, Botos Péter Adrián és Csík Miklós a jelöltek. Ajánlóíveket még fel lehet venni, így a régi polgármesterek indulása is elképzelhető. 

Érdekesség, hogy Tiszanánán is csak egy jelölt van, dr. Tóth József. Kuriózum, hogy a jelenlegi polgármester már a kilencedik alkalommal indul a választásokon, ebből hétszer ő volt a "befutó" mint faluvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában