Voks 2024

2024.05.03. 12:13

Sorsolják a nevek sorrendjét az egri szavazólapokra

Nem abc sorrendben szerepelnek majd az egriek szavazólapjain a jelöltek.

Molnár Helga

Városháza Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A 2024. június 9-ei, az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban lebonyolított 2024-es általános választása szavazólapjain a jelöltek az esélyegyenlőség alapelvének érvényesülése érdekében nem nevük abc-sorrendjében szerepelnek, hanem a helyi választási bizottság által kisorsolt sorrendben.

A sorsolást a jelöltek bejelentésére nyitva álló időtartam utolsó napján, május 6-án 16 óra után lehet megtartani. A fenti szabályokra tekintettel a polgármesterek, a képviselők és a nemzetiségi képviselők szavazólapon szereplő sorrendjének sorsolása május 6-án, hétfőn 16 óra 30 perckor lesz az egri polgármesteri hivatal Dobó tér 2. szám alatti épületének földszinti rendezvénytermében.

A kompenzációs listák bejelentését legkésőbb május 7-én 16 óráig lehet megtenni, erre tekintettel a kompenzációs és nemzetiségi kompenzációs listák sorrendjének sorsolása május 7-én, kedden 16 óra 15 perckor lesz a polgármesteri hivatal Dobó tér 2. szám alatti épületének II. tárgyalójában – tudatta az egri önkormányzat közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában