ÚSZÁS

2021.09.17. 17:44

Szuper egri szeniorok: 85 éves győztes, 94 éves születésnapos

A legidősebb induló a házigazdák közül került ki az Egri Senior Úszó Klub 16. alkalommal rendezett nemzetközi szeniorversenyén, ahol a legmeghatóbb jelenet is a házigazdák nevéhez fűződött.

Bódi Csaba

A 85 éves Visontai József 50 méter mellen győzött Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A rendezvény helyszínéül szolgáló Bitskey Aladár Uszodában a 21 éve átadott létesítmény névadójának fia, dr. Bitskey István és Minczér Gábor alpolgármester nyitotta meg a kétnapos rendezvényt. A három ország 34 egyesületének képviselői mellett természetesen rajthoz álltak a házigazdák (Bögös László, Dinnyés Ildikó, Fábián Béla, Fazekas László, Kiss Gábor, Kovács Gábor, Lehotai Árpádné, Martinkovics Mária, Molnár Erika, Orosz Éva, Patkó József, Rüll Gusztáv, Szabó Tamás, Szabó Tamásné, Szilágyiné Juhász Judit, Tóbiás Ottóné, Visontai József), akik a szervezői, versenybírói feladatok mellett a medencében is ragyogóan teljesítettek. Ezt ékesen bizonyítja az összesen megszerzett 33 érem.

A 85 éves Visontai József 50 méter mellen győzött Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A legidősebb versenyző is közülünk került ki, a versenybíróság elnöki feladatát ellátó, 85 éves Visontai József 50 méteres gyorsúszásban győzött – mondta a Hírlapnak a vendéglátók nevében Kripkó Zoltán. – Az egyéni versenyszámokon kívül az összetett női és férfi győztest is díjaztuk. Bitskey Aladár emlékét megőrzendő külön elismerést kaptak a 100 méteres hátúszás összetett győztesei és az év elején tragikusan fiatalon elhunyt egri olimpiai ezüstérmes, Vermes Albán emlékére kiírt 200 méteres mellúszás győztesei. Az érmeseket természetesen kellően megünnepeltük, ám a legmeghatóbb jelenet Kiss Ági néni nevéhez fűződik, aki ugyan ezúttal nem állt rajthoz, de jelenlétével megtisztelte a résztvevőket. Virágcsokorral köszöntöttük a dobogó tetején, ugyanis a verseny követő napon töltötte be 94. életévét. A szenior úszók percekig tartó, szűnni nem akaró tapssal ismerték el az örökös szenior úszóbajnok pályafutását.

 

A nagyszerű hangulatú, két szenior országos csúcsot hozott versenyt lebonyolítása nagyban a klub elnökének, Graffjódy Eszternek köszönhető és természetesen mindenkinek, akik az előkészítésben, vagy a versenyen láttak el feladatot.

Az egriek eredményei itt tekinthetők meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában