Atlétika

2023.05.12. 20:32

Hevesen az atlétika ünnepét hazai győzelmekkel koronázták meg

Hogy mivel lehet kiválóan népszerűsíteni az atlétikát és ezzel együtt az augusztusi budapesti világbajnokságot? Erre adott remek választ és mutatott nagyszerű példát a Hevesen először rendezett dobógála.

Bódi Csaba

Detrik Balázs ezúttal is az új technikát gyakorolta

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Olyan érzések szabadultak fel, amelyekért érdemes volt ezt az egészet megszervezni és lebonyolítani – fogalmazott a súlylökésben és gerelyhajításban nemzetközi mezőnyt felvonultatott 1. Hevesi Dobógála főszervezője, Kovács Gyula. 

– Több százan testközelből, verseny közben láthatták azokat az atlétáinkat, akik válogatott szinten képviselik városunkat, a Hevesi SE-t és az Ikarus BSE-t. Kovács László és Kovács Noel győzött, de rengeteget adott ez a viadal Detrik Balázsnak, ahogy nagy lökést jelent a fiatal Kovács Kristóf esetében.

Kovács Gyula mindenre ügyelt
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Ez a lehetőség eddig még soha nem adatott meg

A Fesztbaum Béla-emlékdíjjal is kitüntetett Kovács László mindent kiadott magából.

– Eszméletlenül jó érzést jelentett ilyen hangulatú hazai környezetben versenyezni – mondta a súlylökés hevesi győztese. 

– Eddig még soha nem adatott meg nekünk ez a lehetőség. Nagyon köszönöm a nézőknek, hogy ennyien kijöttek és ennyien biztattak bennünket. Nagyon jó eredmények születettek, igaz, amiatt nyilván csalódott vagyok, hogy a 18 méteres vonalat nem léptem át, azonban még nagyon a szezon elején járunk. Ezzel együtt megyünk előre, csináljuk tovább. Nehéz héten jutottam túl, mert nem sokkal korábban rendezték az egyetemi bajnokságot. Ott elég gyengén versenyeztem, mert már a Heves-kupa járt az eszemben azzal a tudattal, hogy mindent bele kell adni. Úgy érzem, ez sikerült, mindent kihoztam magamból.

„Életem eddigi legjobb hangulatú versenye volt”

– Hetek óta nagyon vártam ezt a napot, hogy hazai pályán dobhassak – emlékezett a gerelyhajítást megnyert Kovács Noel. – Amint kiértem a pályára, éreztem, ez teljesen más verseny lesz, mint az eddigiek. A hangulat egyszerűen lenyűgöző volt. Nagyon szeretem kikérni a tapsot más versenyeken is.

Itthon pedig szerettem volna, ha a nézők élvezik a versenyt, és minél jobban ki akartam az igényeiket elégíteni. 

Hatalmas energiákat tudtam magamban mozgósítani a hazai közönség segítségével. Életem legjobb hangulatú versenye volt, amiért nagyon hálás vagyok a hevesi közönségnek. A helyezésemmel elégedett vagyok, az elért eredményemmel közel sem. Sokkal nagyobb eredményre lehettem volna képes, ha javítok a technikámon. Mivel nagyon szezon eleje van, ezért nem bánkódok. Szeretném megköszönni édesapámnak, hogy megszervezte a versenyt, ami rengeteg munkával járt számára. Ugyancsak kijár az elismerés minden támogató segítségéért. Ha közülük lehet valakit kiemelni, akkor az Mihics Péter. A verseny főtámogatója nélkül közel sem tudtunk volna ilyen színvonalas esemény részesei lenni – zárta szavait Kovács Noel.

Kovács Noel gerelyhajításban verte a nemzetközi mezőnyt
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A végeredmények

Profi verseny
SÚLYLÖKÉS: 1. Kovács László (Ikarus BSE) 17,75 méter, 2. Tóth Balázs (NYSC) 17,65, 3. Baran Adrián (szlovákiai) 17,40, 4. Detrik Balázs (Ikarus BSE) 16,90, 5. Fischer Márk (Szeged) 15,26, 6. Iwuafor Edward (BEAC) 14,43, 7. Szőlősi István (Vác) 13,95, 8. Kovács Kristóf (Ikarus BSE) 13,17
GERELYHAJÍTÁS: 1. Kovács Noel (Ikarus BSE) 71,43 méter, 2. Petz Barnabás (MTK) 69,90, 3. Both Denis Adrian (román) 68,07, 4. Ondrej Barton (szlovák) 67,42, 5. Földesi Gergő Dávid (Vác) 63,20, 6. Jancsik Tamás (MTK) 63,18, 7. Amir Papazi (montenegrói) 62,61, 8. Bényi Dániel (vác) 58,19, 9. Sevrin Petru Andrei (románia) 52,50.

Amatőrverseny
SÚLYLÖKÉS: 1. Megyeri Dávid 11,62 méter, 2. Danyi Zsolt 11,47, 3. Nagy Máté 10,33. 
GERELYHAJÍTÁS: 1. Megyeri Dávid 53,45 méter, 2. Nagy Zsombor 52,88, 3. Somodi Bálint 39,65.

A gyermekversenyek győztesei

600 méter síkfutás: Ratkai Annaliza (Szolnok) 2:17,37 perc
60 méter síkfutás: Nagy Csaba (Hevesi SE) 9,42 mp
Kislabdahajítás: Kiss Marcell (Hevesi SE) 36,58 méter
Távolugrás: Kozma Luca (Hevesi SE) 3,93 méter


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában