Heol.hu podcast

2024.04.21. 21:00

Eger SE-nosztalgia: Bika és Sziszi szerint alázat és kitartás nélkül nem megy

Folytatva az ősszel útjára indított kezdeményezést, az Eger Labdarúgó Sport Kft. a REAC elleni mérkőzésen is a kezdőrúgás elvégzésével tisztelte meg az a klub két hajdani labdarúgóját.

Bódi Csaba

Az egyikük Csendes Bálint volt, aki becenevéhez (Bika) méltóan az erőt és a stabilitást jelentette a védelemben. A kiváló felépítésű „söprögető” 1985 és 1996 között szerepelt az Eger SE NB I.-es, illetve NB II.-es csapatában. Az akkori időszakra nagyon szívesen gondol vissza, most pedig már unokájával együtt jár az Felsővárosi Sporttelepre.

Csendes Bálint (balról) és Szilágyi András, az Eger SE játékosai között Béres Mihály operatív igazgató
Csendes Bálint (balról) és Szilágyi András, az Eger SE játékosai között Béres Mihály operatív igazgató 
Forrás: Bódi Csaba/ Heves Megyei Hírlap

A kezdőrúgás másik elvégzőjeként Szilágyi Andrást köszönhették a nézők. A gyors, bátor és vagány szélső előbb 1983 és 1985 között, majd a 1987-ben és 1988-ban járult hozzá játékával az Eger SE eredményességéhez. Sziszi rengeteg élményt sorolt fel aktív pályafutásából, köztük azt is, amikor első NB II.-es meccsén gólpasszal segítette 1–0-s győzelemhez a csapatot.

A két játékossal és az Eger Labdarúgó Sport Kft. operatív igazgatójával, Béres Mihállyal a Felsővárosi Sporttelepen beszélgettünk a 2–0-s hazai győzelemmel zárult NB III.-as mérkőzés előtt.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában