Nyomozás az egri tankerületben

2017. március 18. 16:12
Eger | Az Egri Tankerületi Központban vizsgálódott a KLIK.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Klebelsberg Központ belső ellenőrzést folytatott az Egri Tankerületi Központnál, de nem állapított meg szabálytalanságot – írja a Magyar Idők. A lap információi szerint Ballagó Zoltán egri tankerületi igazgató köznevelés-fejlesztési projektekből több mint ötmillió forintot vett fel a fizetésén felül. A vezető tevékenysége kapcsán felmerült olyan kifogás is, miszerint indokolatlan összegket költöttek bútorokra és csapatépítő tréningekre.

Az Újra tanulok pályázat nem indult el a 2013. december 1-jei határidőre, ezért a Klik szakképzési elnökhelyettese nem engedélyezte a kifizetést Ballagó Zoltán számára.

Ezt megkerülve Ballagó és az igazgatóhelyettes egymásnak igazolták a teljesítést, így jutott 800 000 forinthoz a tankerületi vezető.
A Köznevelés az iskolában című projektben egymaga vett fel 1 920 000 forintot, míg az abban közreműködő 86 pedagógus összesen 2 150 000 forint díjazásban részesült.Az ügy kapcsán Ballagó az előbbi két projekten kívül az Innovatív iskolák fejlesztése pályázatban is részt vett, melyben hat iskola projektmenedzsereként szerepelt a pályázati adatlapok szerint. Tette ezt annak ellenére, hogy a Klebelsberg Központ korábbi elnöke megtiltotta a tankerületi igazgatók részvételét: arra hivatkoztak hogy az az alapvető feladataik ellátását veszélyezteti.

A Klebelsberg Központ januárban belső ellenőrzést folytatott le az Egri Tankerületi Központban. A 2013–2015 közötti uniós projekteket, ezeken belül a személyi juttatások alátámasztottságát és szabályosságát vizsgálta.
Közleményükben azt írták: a vizsgálat során a szerződési kötelezettségekbe ütköző szabálytalanságot vagy belső eljárást megsértő tevékenységet nem találtak.

Kifogásként merült még fel Ballagó Zoltánnal kapcsolatban, hogy a 2013-ban új bútorokkal berendezett, jól felszerelt épület több irodájába új bútorokat vásároltak. A tankerületi igazgató kinevezésekor pedig szakmai napot tartottak a demjéni Cascade Hotelben, ahol a több mint negyven fős társaság teljes ellátását a tankerületi büdzséből fizették. Később ugyanitt csapatépítő tréninget is rendeztek a tavalyi év végén.

Megkeresték a Klebelsberg Központot is. „Valóban két rendezvényt tartott november végén és decemberben a tankerületi központ, amely szabályos beszerzést folytatott le, a jogszabályoknak megfelelően a beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbb árút választotta” – válaszolták a Magyar Időknek.

Megkérdeztük a cikkel kapcsolatban Ballagó Zoltánt is, aki érdeklődésünkre az alábbi választ adta:

- A 2016 őszén személyemmel kapcsolatban felmerült, szabálytalanság gyanúját felvető sajtóhírek miatt belső ellenőrzés lefolytatást kezdeményeztem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ akkori elnökénél. Az Egri Tankerületben és intézményeiben 2013-2015 közötti időszakban megvalósult EU-s projektek szabályszerűségi ellenőrzését vizsgáló belső ellenőrzésre idén került sor. A személyi juttatásokkal kapcsolatban a pályázati útmutatókban vagy a támogatási szerződésekben vállalt kötelezettségekbe ütköző szabálytalanságot, valamint a belső eljárásrendet megsértő tevékenységet nem tártak fel. A cikkben szereplő „Újra tanulok”,  „Köznevelés az iskolában” és  „Innovatív iskolák fejlesztése” elnevezésű projektekben jogszerűen vettem részt, az elvégzett többletmunka után juttatásban részesültem, azonban a projektek kapcsán jogszerűen felvett díjazásom összességében lényegesen kevesebb volt az önök által említett 5 millió forintnál.

Ballagó Zoltán Fotó: Berán Dániel Ballagó Zoltán Fotó: Berán Dániel

 
- A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pénzügyi konszolidációjának és az Egri Tankerület eredményes gazdálkodásának köszönhetően 2016 végén jelentős eszközfejlesztéseket tudtunk megvalósítani az illetékességi területünkön működő köznevelési intézményekben és a tankerületben.
 
- A 2016 végén a demjéni Cascade Hotel rendezvénytermében hivatalos szakmai konferencia lebonyolítására került sor, a szolgáltatás beszerzésénél a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el a tankerületi központ. Munkámat mindig a vonatkozó jogszabályok és szakmai meggyőződésem szerint, a köznevelési intézmények érdekében végeztem eddig, és végzem most is.

A Heves Megyei Főügyészség válasza

Lapunk kérdéssel a Heves Megyei Főügyészséghez fordult, melyre a következő választ kaptuk:
Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészségre 2016. december 21-én juttatta el a kérdésben szereplő üggyel kapcsolatos beadványát egy neve elhallgatását kérő személy. Az ügyészség a beadványt – tartalmára figyelemmel – feljelentésként kezelte, ennek megfelelően a büntető eljárásról szóló törvény rendelkezései szerint járt el annak vizsgálata során. Az ügyészség 2016. december 29. napján egyes cselekmények vonatkozásában elutasította a feljelentést, míg más, abban szereplő cselekmények kapcsán a feljelentés kiegészítését rendelte el, amit a nyomozó hatóság foganatosított.
Jelenleg ügyészi elrendelés alapján nyomozás folyik az ügyben, amit a NAV Észak Magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Heves Megyei Vizsgálati Osztálya végez. A folyamatban lévő eljárás adatairól, annak jelenlegi szakaszában részletes tájékoztatás nem adható, mivel az a nyomozás érdekeit veszélyeztetné – tájékoztatta a heolt Dr. Konkoly Thege László a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivő ügyésze.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Nyomozás az egri tankerületben

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Rosszul bántak az alkalmazottakkal, elítélték az arab hercegnőket

Felfüggesztett börtönbüntetés és milliós bírság vár rájuk.

Harry herceg ott akarta hagyni a királyi családot

De aztán meggondolta magát – derül ki egy interjúból.

Mindenki más feladta, Szőnyi Ferenc nyerte a világ leghosszabb futóversenyét

A három indulóból csak ő bírta végig a 480 kilométert.

Hamis igazoltatás közben kérte meg barátnője kezét (videó)

Hamis igazoltatás közben kérte meg barátnője kezét (videó)

Az ausztrál férfi összejátszott a rendőrökkel.

Videó: „Amikor kikapott a Dózsa, sírtam, akkora szurkoló voltam”

Videó: „Amikor kikapott a Dózsa, sírtam, akkora szurkoló voltam”

Pataki István, ismertebb nevén Tupó bácsi már 25 éve árulja a szotyit és a tökmagot a meccsek előtt Pakson és környékén.

WTCC: rajt-cél győzelmet aratott Michelisz a portugáliai főfutamon

A magyar pilóta jól jött el a rajtnál, és utána sem engedte ki a kezéből a győzelmet.

F1: Vettelt majdnem kizárták Azerbajdzsánban – sajtóhír

Hamilton nem fékezett Vettel előtt • A német szaklap szerint az FIA nem akart „belenyúlni” a vb-csatába.

Női kosár Eb: spanyol arany, a franciáknak megint az ezüst jutott

Női kosár Eb: spanyol arany, a franciáknak megint az ezüst jutott

Belgium első érmét szerezte a női kosárlabda Európa-bajnokságok történetében.

Löw 150. mérkőzésén megszerezte 100. győzelmét a nationalelffel

A tartalékos német válogatott könnyen nyert Kamerun ellen, és csoportelsőként jutott tovább.

F1: „Őt is büntetni kellett volna” • „Szégyenbe hozta magát”

Vettel: Továbbra is tiszteljük egymást • Hamilton: Mit szólnak ehhez a fiatal srácok?

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér