Téli olimpiai játékok

2021.11.17. 13:34

Okoságyak várják a sportolókat

„Intelligens” fekvőhelyeket helyeznek el a pekingi olimpiai faluban, a februári téli játékokon résztvevők szobáiban – írta a Global Times angol nyelvű kínai újság.

Peking, 2021. október 20. Az olimpiai fáklyát gyújtják meg önkéntesek a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fõvárosba érkezõ olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Vu Hong

A lap szerint az okoságyakat szenzorokkal szerelik fel, amelyek többek között mérik a pulzust, rögzítik a be- és kilégzések számát, és a kapott adatok alapján elkészítik a sportolók egészségi lapját, amely

segíthet az edzőknek nyomon követni a versenyzők fizikai állapotát.

Fotó: Global Times

Az ágyak matracai a test ívéhez igazodnak, és különböző pozíciókba mozgathatók, hogy a legjobb tartást biztosítsák a gerincnek.

Az olimpiai falu lakói az okoságyak mellett robotokat is használhatnak majd, amelyek négy perc alatt képesek kávébabot őrölni és italt főzni, akár 300 kilós terhet szállítani, illetve az érdeklődőknek utat mutatni a sportlétesítmények felé.

A pekingi olimpiai játékokat 2022. február 4. és 20. között rendezik.

Borítóképünkön az olimpiai fáklyát gyújtják meg önkéntesek az ünnepélyes fogadáson a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!