Választás 2024

2024.04.26. 15:43

Pál György: Mirkóczki Ádám mondjon le!

Az ellenzéki polgármester-jelölt szerint az egri polgármester miatt mélypontján van az egri közélet, ezért felszólította, lépjen vissza a jelöltségtől és a nyugalom érdekében oszlassa föl magát az egri közgyűlés.

Tóth Balázs

A közéletből való távozásra szólítja föl Pál György, az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd-Zöldek közös polgármester-jelöltje Mirkóczki Ádámot. Pál György a sajtótájékoztatóján elmondta, az egri közélet az eddigi mélypontján jár, de mehet még lejjebb is a polgármester miatt. Kifejtette, eddig három hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyek visszaigazolják a szakmaiság hiányát és a stílusáról is árulkodnak. Szerinte az első felvétellel az a probléma, hogy törvénytelen módszereket vázol a hivatal alkalmazottai számára. A harmadikon pedig azt ecseteli, hogyan veszítheti el a közpénz közpénz jellegét, hogy aztán az ő propagandáját segítse. Szerinte utóbbi a Fidesz módszerét másolja.

Pál György, az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd-Zöldek közös polgármester-jelöltje lemondásra szólította fel Mirkóczki Ádámot
Pál György, az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd-Zöldek közös polgármester-jelöltje lemondásra szólította fel Mirkóczki Ádámot
Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Szerinte a harmadik felvételen arról beszél a polgármester vélhetően az egyik egri rádiót üzemeltető cég vezetőjével, hogyan hozzanak létre egy, Mirkóczki Ádámot támogató honlapot úgy, hogy az önkormányzat a rádiónak adjon pénzt. Problémásnak tartja a nyilvánosságra került törvénysértést és azt is, hogy a polgármester számzáras szobába menekül.

Pál György arra szólította föl Mirkóczki Ádámot, ne csak a jelöltségtől lépjen vissza, hanem távozzon az egri közéletből is. A többi polgármester-jelöltnek indítványozza, szólítsák föl a közgyűlést önmaga feloszlatására, hogy a választás utáni négy hónapban nyugalom legyen (ezt egyébként a törvény értelmében nem tehetné meg a testület, mindenki maradna a helyén októberig).

Ugyanakkor Pál György szerint a hangfelvétel mögött két elkeserítő dolog húzódik meg. Az egyik, hogy a polgármester milyen rombolást végzett a közéletben, a másik, hogy hangfelvételek készülhettek a polgármester hivatali- és, magánbeszélgetésein, a városházán kívül is. Ez országos szintre emeli a történteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában