Hatalmas szenzorral

2022.07.06. 06:00

Bombázó kamerája lett a Leicával tervezett Xiaomi mobilnak

A Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozat ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett tapasztalataival.

Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait.

A csúcsmodell Xiaomi 12S Ultra elsődleges kamerájában 8P aszférikus lencse található, amelynek segítségével az olyan gyakori fényképezési problémák küszöbölhetők ki, mint a becsillanás, a szellemkép és a kromatikus aberráció.

A készüléket a Sony IMX989 1 hüvelykes érzékelőjével látták el, amely egyebek között Quad-Bayer szűrést tesz lehetővé, ezáltal csökkenti a zajt és elősegíti a jobb képalkotást gyenge fényviszonyok mellett is. A Xiaomi 12S Ultra a páratlan optikai megoldások mellett két szabadalmaztatott Xiaomi Surge chippel, Xiaomi Surge P1 gyorstöltő chipset-tel és Xiaomi Surge G1 akkumulátorkezelő lapkakészlettel rendelkezik.

A Xiaomi 12S-t és a Xiaomi 12S Pro-t egyaránt a Sony IMX707 kameraérzékelővel látták el, amely nagy, 1/1,28 hüvelykes szenzorméretet és nagy pixeleket tartalmaz, 2,44 μm-es pixel-binning mellett. A Xiaomi AI Image Solution és a Xiaomi ProFocus támogatásával ezek az érzékelők gyors indítást, rögzítést és folyamatos felvételt tesznek lehetővé. Ezek az eszközök támogatják a 30 képkocka/mp-es, ultragyors sorozatfelvételi módot és a kiemelkedő fényképezési képességeket gyenge fényviszonyok között is.

A Xiaomi a 12S, a 12S Pro és a 12S Ultra mellett további termékeket, a Xiaomi 12 Pro Dimensity Editiont, a Xiaomi Book Pro 16-et, a Xiaomi Book Pro 14-et, a Xiaomi Smart Band 7 Pro-t és a Xiaomi Home WiFi-t is bejelentett.

Borítóképünkön a Xiaomi 12S Ultra hátlapi kameraegyüttese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!