Szívügy

2017.10.09. 15:09

Halálra futotta magát az egészségügyi miniszter

Meghalt a tunéziai Slim Chaker, miután vasárnap egy jótékony célú maratoni futás rövid szakaszán csatlakozott a résztvevőkhöz.

(FILES) This file photo taken on September 11, 2017 shows Tunisian health minister Slim Chaker (C) attending a parliamentary session in Tunis. Chaker, 56, died on October 8, 2017 after suffering a heart attack during a marathon organized for the benefit of a cancer-fighting association, the ministry said. / AFP PHOTO / FETHI BELAID

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Fethi Belaid

Az 56 éves miniszter 500 métert tett meg Nabeul tengerparti városban egy maratoni futás résztvevőivel együtt, majd beszédet mondott. Beszéde után rosszul lett, szívproblémái támadtak. Egy katonai kórházba szállították, ahol a gyors orvosi beavatkozás ellenére elhunyt.

A futóversenyen a gyermekrák elleni küzdelemre gyűjtöttek adományokat.

A politikus, Bedzsi Kaid esz-Szebszi volt elnök tanácsadója, 2011 óta többször is töltött be különféle miniszteri tisztségeket, az egészségügyi tárca élére a múlt hónapban nevezték ki.

Borítókép: AFP PHOTO / Fethi Belaid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!