Esélyegyenlőség

2018.10.16. 06:41

Először adták át az Arany Bot Díjat

Az elismerést a látássérültek életkörülményeinek javításához hozzájárulók kaphatták meg a fehér bot nemzetközi napján.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Mohai Balázs

A Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület által létrehozott díjjal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a vak vagy látássérült embereknek akár egy apró gesztus is lehet hatalmas segítség – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A négy kategóriában odaítélt díjra májustól augusztus végéig várták az ajánlásokat, olyan magánszemélyeket, civil szervezeteket és cégeket, lehetett jelölni, akik vagy amelyek az utóbbi időben valamilyen módon hozzájárultak a látássérültek életkörülményeinek javításához.

A civil szervezetek közül a zsűri döntése alapján a Mozdulj! Közhasznú Egyesület részesült az elismerésben. Az egyesület fő missziója a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, különösen a fogyatékkal élők és nem fogyatékkal élők részére közös megmozdulások, kulturális és sportrendezvények, túrák szervezésén keresztül. Nyolcadik éve szervezik meg látássérülteknek a Balaton-kerülő kerékpáros tandemtúrát.

A jelölt magánszemélyek közül Kovácsné Tornai Andrea vehette át a díjat, aki hosszú évek óta segíti látássérült kolleganője munkáját és mindennapjait. A vállalati díj nyertese a Láthatatlan Futást szervező Decathlon lett. A különdíjat pedig a közönség szavazata alapján Nagy Vendel író kapta.

Borítókép: Egy modell az Ability Fashion és a Mozdulj! Közhasznú Egyesület divatbemutatóján a Duna Palotában 2016. október 8-án. Az esélyegyenlőségi programon fogyatékkal élő emberek és hivatásos modellek is színpadra léptek.

Forrás: MTI Fotó/Mohai Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!