Vb-2022

2022.12.17. 14:28

Földönfutóvá vált a családja, háború edzette a világ egyik legjobb focistáját

Ötéves korában lett földönfutó a Marokkó elleni világbajnoki bronzmérkőzésre készülő horvát válogatott sztárjának, Luka Modricnak a családja. A Real Madrid klasszisa menekültszálló parkolójában tanult focizni, onnan jutott el a futballvilág legnagyobb stadionjaiig.

HEOL

Modricék az elődöntőben nem találtak fogást Argentínán, de Marokkó ellen bronzéremmel zárnák a vb-t

Forrás: AFP

Az Argentínával döntős Lionel Messi remeklése és a portugálokkal felsült Cristiano Ronaldo botrányai elvonták a figyelmet egy másik aranylabdás, Luka Modric utolsó világbajnoki szerepléséről. A 37 éves horvát futballsztár a 2018-as ezüstérem után, a katari tornán bronzzal búcsúzna a vb-ktől. Pedig igazi aranyember: a balkáni háború poklában felnőve jutott el a futball csúcsaira.

A lassan kiöregedő horvát válogatott motorja, Modric még 37 évesen ia a sportág egyik legnagyobb harcosa  - írja a Borsonline.

– Minden gyereknek vannak álmai, az enyém az volt, hogy nagy klubban játsszak, és fontos trófeákat nyerjek – mondta az Aranylabda 2018-as elnyerésekor.

A hajdani Jugoszláviában, Zára (Zadar) közelében, Modrici faluban nőtt fel, gyerekkora egybeesett a háborúval. Apja a horvát hadseregben harcolt, a kis Luka családjával a nagyapja kőházában élt. Ötéves volt, amikor szerbek hidegvérrel kivégezték a kecskelegeltetésből hazafelé tartó öreget. Az otthonukat felgyújtották, nemrég visszatérve megmutatta az Instagram-oldalán:

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!