Friss hírek

2004.11.03. 13:19

A főváros a télre készül

Budapest mintegy 400 millióval támogatja a hajléktalanokat ellátó szervezeteket. A város vezetése a télre készül.

BAMA

A főváros felkészült a hajléktalanok téli ellátására, amelyet három elv, a szolidaritás, a kiszámíthatóság és az elvárható rend mentén szervez - közölte a fővárosi önkormányzat szociális és lakásügyi bizottságának elnöke. Hozzátette: a város szolidaritása abban is megnyilvánul, hogy a hajléktalanokat ellátó szervezetekkel éves szerződést kötnek és összesen mintegy 400 millió forinttal támogatják működésüket.

A főváros idén először már a tél beállta előtt lebonyolított egy pályázatot: az Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány keretén belül mintegy 305 millió forintot osztottak szét a szervezetek között időszakos férőhelyek, utcai szociális munka, egészségügyi ellátás és krízisautók működtetésére. Budapesten ma mintegy 44 helyszínen összesen ötezer hajléktalant tudnak ellátni, a férőhelyek száma további hétszázzal bővíthető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!