Friss hírek

2004.11.16. 07:13

Megmarad a Déli, de átalakítják

Újabb pályaudvar átalakítására készül a MÁV Rt. A vasúttársaság a korábbi tervekkel ellentétben nem eladja, hanem korszerűsíti a Déli környékét. A különböző kiegészítő tevékenységek nagy részét áttelepítik a Kelenföldi pályaudvarra. A felszabaduló területeken pedig új intézmények számára teremtenek helyet.

BAMA

Köller Lászlótól, a MÁV fejlesztési osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a Nyugati pályaudvarhoz hasonlóan szeretnék hasznosítani a Délit is. Több változata is van az Alkotás és a Mészáros utcai rész átalakításának, egyebek között bevásárlóközpont, irodaház, lakótömb is szerepel a tervekben. Az erre vonatkozó pályázatot csak az ingatlanrendezés után, várhatóan másfél-két év múlva írják majd ki.
A pályaudvar rendezésre váró aluljárójában továbbra is autók parkolnak. A Főpolgármesteri Hivatalnál azt mondták, korábbi cikkünk nyomán hozzáfogtak a visszás helyzet rendezéséhez.

Bővebben a Reggel keddi számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!