Friss hírek

2004.12.15. 14:21

Péntektől vívó országos bajnokság

Pénteken kezdődik és hétfőig tart Budapesten a vívók hazai évzáró, egyben idényindító versenye, az országos bajnokság, amelyen a nevezések alapján a legjobbak többsége rajthoz áll.

BAMA

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Szabó Bence szövetségi kapitány többek között arról számolt be, hogy az  olimpikonok közül a kisbabát váró Nagy Tímea, illetve a  versenyzéstől időlegesen - egyelőre egy-két évre - visszavonult  Ferjancsik Domonkos biztosan nem lép pástra, míg tudomása szerint  Mincza Ildikó csak a csapatversenyben vesz részt. 

A kapitány még elmondta, hogy az elmúlt három év gyakorlatától  eltérően pénzhiány miatt ezúttal nem került sor fizikai alapozó  táborozásra a válogatottak számára, így mindenki a klubjában  készült. Szabó január közepére szeretné összeállítani a szakáganként  nyolcfős kereteket, s reméli, hogy egy-egy fiatal a válogatónak  számító bajnokságon hívja fel magára a figyelmet.

A jelenlegi klasszisok közül többen is megvédhetik címüket,  ugyanakkor attól még valamennyien messze vannak, hogy akár csak  megközelítsék a rekorder Gerevich Aladárt. Ő ugyanis hosszú  pályafutása során 33 bajnoki aranyérmet szerzett abban a sportágban,  amelynek első országos bajnokságát 1900-ban rendezték. 

Az ob-n nem lesz kiemelés, azaz a ranglista elején állóknak is  vívniuk kell a selejtezőben.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!