Friss hírek

2005.07.07. 13:17

Tony Blair Londonba utazik

Hivatalos források szerint legalább hat robbanás rázta meg a brit fővárost reggel kilenc és tíz között. Speciális alakulatok indultak a londoni alagútrendszerben rekedt utasok kiszabadítására, a sebesültek ellátására. A brit miniszterelnök Londonba utazik, a G8 tárgyalási folytatódnak.

BAMA

A rendőrség információi szerint a londoni Aldgate metróállomáson történt robbantásnak két halálos áldozata van. A hatóságok ennek az állomásnak az előterében a sebesültek ellátására rögtönzött központot hoztak létre. Öt robbanás London legforgalmasabb metróállomásainak közelében, egy pedig egy emeletesen buszon történt.

Három órával a robbantások után Tony Blair is terrorista támadásnak minősítette az esetet. A brit miniszterelnök bejelentette, ma délután hogy elhagyja a nyolcak tárgyalásának helyszínét, Londonba megy. A G8 tárgyalássorozata folytatódik, s témáik között Afrika mellett a terrorizmus elleni harc is komoly szerepet kap. Tony Blair kijelentette, a terroristák soha nem fogják legyőzni a vezető hatalmakat.

Mivel a brit főváros közlekedése, információs hálózata nem működik, pontosat nem lehet tudni a sebesültekről. A legutóbbi tudósítások szerint a robbanássorozatban két ember meghalt, s legalább kilencvenen megsebesültek. London-szerte speciális mentőcsoportok indultak a metrórendszerben rekedt utasok kiszabadítására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!