Friss hírek

2005.11.04. 11:23

Megszűnik a Reggel

Egyéves piaci jelenlét után november 4-ével megszűnt a Reggel, az Axel Springer-Magyarország Kft. politikailag független, országos napilapja. A reggel.hu internetes hírportálként tovább él.

BAMA

A 2004. októberében indult, kezdetben elsősorban Budapestre koncentráló lap a hagyományos politikai napilapok és a bulvárlapok közötti piaci rést célozta meg. Tartalmában és formájában egyaránt számos újítást hozott a hazai lappiacra, amelyekkel egyszerre igyekezett érdekes és hiteles lenni. A Reggelnek hamar kialakult a törzsközönsége a széles érdeklődési körű, a bulvárnál mélyebb, a politikai napilapokénál érdekesebb tartalmakat igénylő 30-49 év közötti, elsősorban városi olvasók személyében. A kiadó üzletpolitikai elképzeléseihez képest a lap további terjeszkedése és példányszám-növekedése azonban a vártnál lassúbb volt, összefüggésben a magyar napilappiacon tapasztalható általános tendenciákkal. Így a Kiadó, látva a napilapolvasók számának az utóbbi fél-egy évben tapasztalt csökkenését, az országos napilappiac szűkülését – a Reggel pozitív fogadtatása ellenére – a lap megszüntetése mellett döntött, miközben a reggel.hu internetes hírportálként tovább él.

A döntés értelmében a Reggel pénteken megjelent lapszáma volt az utolsó, a visszajáró előfizetési díjakat a Kiadó visszautalja az előfizetőknek. Az Axel Springer, Magyarország legnagyobb kiadója változatlanul keresi a további termékfejlesztési lehetőségeket és aktívan részt vesz a magyar kiadói piac alakításában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!