Friss hírek

2006.01.24. 08:21

Földcsuszamlás: nyolc halott

Pápua Új-Guineában egy távoli faluban történt földcsuszamlás, a lezúduló sár és sziklák nyolc embert öltek meg, öt másik ember eltűnt és a hatóságok szerint félő, hogy ők is életüket vesztették – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az RSOE.

BAMA

”A földcsuszamlás Bapa faluban volt, a fővárostól Port Moresby 120 km-re északra, a múlt héten, pénteken éjszaka, az után, hogy az esőzés átáztatta a környéket. A mentő alakulatok a tönkrement faluban kutatnak túlélők után, bár valószínű, hogy az eltűntek már nem élnek” – mondta Tera Gauba a térség katasztrófavédelmi koordinátora.

A szerencsétlenség csak kedden derült ki a fővárosban. Az életben maradt falusiak alkalmi kunyhókban húzták meg magukat a Bindang folyó mentén. Összesen 13 házat pusztított el a csuszamlás és károkat okozott a termésben, valamint az állatok között is. A faluba vezető utak az esőzés miatt zárva vannak, kivéve a mentőalakulatoknak, akik ellátják a falusiakat élelmiszerrel, gyógyszerrel és a földmunkához szükséges eszközökkel. A halottak között van egy csecsemő, a gyermek anyja, és 2 hétéves gyermek is, mondta a koordinátor, jelenti az Objektív Hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!