Friss hírek

2006.01.23. 06:48

Konszolidálni kell a Határon Túli Magyarok Hivatalát

Komlós Attila az idei esztendő első napjától vette át a Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) irányítását.

BAMA

Komlós Attila az Anyanyelvi Konferencia korábbi elnökeként (ott most elnökségi tag maradt) gyakorta megfordult a határon túli magyarság körében, ezúttal a hét végén - már új minőségében - vendége volt Vajdaságban, Zenta városában a magyar kultúra napja délvidéki rendezvénysorozatának, írja hétfői számában az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap. Egyebek között az ő bevezető előadása hangzott el a Szemléletváltás mint kulturális stratégia című tanácskozáson.

A lapnak adott interjúban Komlós kifejtette: "Szeretném stabilizálni az intézmény működését. Ez tulajdonképpen az utóbbi három év során sikerült, sokkal normálisabb, kiegyensúlyozottabb állapotokat találtam ott, mint amire számítottam a híresztelések alapján. Nagyon komoly szakértői, nyelveket beszélő munkatársi gárda működik, amely a határon túl élő magyarság érdekeit, igényeit kitűnően ismeri. Ugyanakkor: nagyon fontos, hogy tovább hullámozzék annak az információcserének a folyama, amely a határon túliak sorsának alakulását, véleményét és ügyeit jobban megismerteti a magyarországi közvéleménnyel, úgyszintén a magyarországi közvéleménynek a határon túlisággal kapcsolatos vélekedései is jobban ismertté váljanak a határon túl. E tekintetben némi hiányosságot tapasztalok; sok félreértés és negatív általánosítás valahol éppen itt gyökerezik", írja a vajdasági magyar napilap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!