Friss hírek

2006.01.17. 12:25

Politikai musical a vasladyről

Február hetedikén lesz a díszbemutatója annak a musical-nek, melynek Margaret Thatcher, az angol vaslady a "főszereplője".

BAMA

A művet egy 550 férőhelyes színházteremben, a Warwick Arts Centre-ben mutatják be Coventry-ben. Thatcher asszonyt összesen kilenc színésznő személysíti meg. A darab rendezője, Naomi Cooke szeirnt az előadás célja, hogy felfedje a vaslady igazi arcát.
A darabban Thatcher többek között szerelmi ódát intéz Ronald Reagan-hez és Cynthia Crawfordhoz. De fellép a katonai Maggie, az áldozatkész, a megtört Maggie és Maggie, a díva is.

Foursight Theatre nevű társulat nem kíván pálcát törni a híres politikusnő felett, a rendező szavai szerint: bár sokan utálják a ladyt, nem lehet letagadni emberiességét, azaz nem lehet szörnynek nevezni. Az alkotók ugyan még nem küldtek meghívót a vasladynek, de szeretnék, ha ő is osztozna a darab sikerében - ha lesz.

Margaret Thatcher most 81 éves, 1979 és 1990 között volt miniszterelnöke Nagy Britanniának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!