Friss hírek

2006.01.31. 15:56

Tilos jelentkezniük a diákoknak az iskolában

Egy London melletti általános iskolában megtiltották a gyerekeknek, hogy magasba nyújtott kézzel jelentkezzenek, ha tudják a tanár által feltett kérdésre a választ.

BAMA

A magyarázat szerint azért tiltották meg a gyerekeknek, hogy jelentkezzenek órákon, mert a magasba nyújtott kezek miatt nyomás nehezedik azokra, akik kevésbé ismerik az anyagot. Ez pedig stresszhelyzetek kialakulásához vezethet a gyengébb tanulóknál, ami csak még tovább rontja tanulmányi előmenetelüket.

Mindig ugyanazok a tanulók nyújtják a magasba a kezüket, amikor pedig a tanár a kevésbé aktív gyerekeket szeretné kérdezni, a magasba nyújtott kezek eredejétől megrettennek, és eluralkodhat rajtuk a pánik.

A jelentkezés helyett bevezették a "baráti segítség" rendszerét, ami azt jelenti, hogy ha a felszólított diák nem tudja a választ a kérdésre, akkor megnevezhet valaki mást, aki felelhet helyette. A brit lapok beszámolói szerint az új rendszernek köszönhetően a diákok sokkal jobban figyelnek az órákon, mint korábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!