Friss hírek

2006.01.28. 14:17

Újabb videófilm a túszokról

Hír érkezett a november 26-án elrabolt négy külföldi segélymunkásról. Életükért cserébe az Igazság Kardjainak Brigádja nevű terrorszervezet három iraki fogoly szabadon engedését követeli.

BAMA

A négy, Irakban elfogott segélymunkás fogvatartói bejelentették, hogy három iraki fogolyért cserébe visszakaphatják a külföldiek a szabadságukat. Az Igazság Kardjainak Brigádja nevű terrorszervezet videóüzenetet az arab al-Dzsazíra tévécsatorna adta le a. A túszok között van két kanadai, egy brit és egy amerikai. Őket november 26-án rabolták el Bagdadban, ahol a Keresztény Béketeremtő Csoportok elnevezésű humanitárius hálózatnak dolgoztak, amely egyike az utolsó, még Irakban maradt segélyszervezeteknek. Az elrablók azzal vádolták a túszokat, hogy az amerikai katonáknak kémkedtek. Amennyiben nem engedik szabadon a kért iraki foglyokat, kivégzik a négy külföldi segélymunkást. (reuters)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!