Friss hírek

2006.01.08. 18:41

Zala megye élen jár a falusi turizmusban

2006. január elsejétől életbe lépett egy törvényi változás, melynek értelmében egyes városokra, városrészekre is kiterjesztik a falusi vendéglátás után igénybe vehető adókedvezményt.

BAMA

Zala megye a rendszerváltozás utáni években úttörő szerepet töltött be a falusi turizmus felkarolásában. A kisebb települések ebben látták a megújulás lehetőségét és bíztak benne, hogy az addig szegényesen élő falvak fellendítésében jelentős szerepe lesz az újfajta turisztikai lehetőségnek, jelenti a CENA hírügynökség. Az elmúlt több, mint egy évtized tapasztalatai szerint azok, akik belevágtak a lehetőségbe, nem csalódtak, sőt mára kialakult hazai és külföldi vendégkörrel büszkélkedhetnek.

Zalában a jellegzetes göcseji vidék rendkívül népszerű a turisták körében, de a kisebb településeken létesített termálfürdők is elnyerték a vendégek tetszését. A megváltoztatott rendelkezés szerint a jövőben a helyi képviselő-testületek dönthetnek arról, hogy a városok egyes részeit falusias jellegűvé nyilvánítják, így az ott működő szállásadóknak évente mintegy 800 ezer forintos árbevételig nem kell adót fizetniük.

A turisztikai szakemberek szerint a lehetőségek kiszélesítésének köszönhetően már tavasztól nőhet a megyében működő falusi vendéglátással foglalkozó vállalkozások aránya. A rendelkezés egyébként a kiemelt üdülőkörzetekre és a megyei jogú városokra nem vonatkozik, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!