Gazdaság

2007.09.22. 19:41

A semmibe vezető út mégis célba érhet

Folytatódhat a tavaly félbe maradt gyöngyösi nyugati elkerülő út építése – jelentette be Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

HEOL

[caption id="" align="alignleft" width="136"] Fodor Gábor: Választási igéretünk volt az út
[/caption]

Hozzátette: a belvárost tehermentesítő út megvalósítása közös ügye volt minden városvezetőnek, pártállástól függetlenül. Kákosy Csaba, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kabinetfőnöke elmondta: néhány hónap múlva, ha megtörténik a közbeszerzési eljárás, megkezdődhet annak az 1,6 kilométeres szakasznak a kivitelezése, melyhez a gazdasági tárca 700 millió forint állami pénzzel járul hozzá az útpénztárból. A 900 millió forintos beruházáshoz szükséges további összeget a város önkormányzata, valamint vállalkozók biztosítják, akik egy körforgalmi csomópont megépítéséhez járulnak hozzá mintegy 70 millió forinttal. Az új útszakaszt várhatóan 2009 tavaszán adják át a forgalomnak.

Az országos Liberális Hónap keretében Gyöngyösön megrendezett fórumon Fodor azt mondta: az egészségügy körüli huzavona nem használ a koalíciónak, már csak azért sem, mert a kormánypártok érdekei azonosak. A miniszter szerint jó irányba haladnak, hiszen a rendszerváltás óta először idén nem lesz hiányos az egészségügyi kassza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!