Gazdaság

2007.11.26. 11:52

Díjazott gyöngyösi tanulmány az iddegenforgalomról

HEOL

A Gazdálkodás című szakfolyóirat szerkesztőbizottsága idei pályázatán II. Díjban részesítette Dr. Dávid Lóránt-Dr. Tóth Géza-Kelemen Nóra-Kincses Áron „A vidéki turizmus szerepe az Észak-magyarországi Régióban, különös tekintettel a vidékfejlesztésre a 2007-13. évi agrár- és vidékpolitika tükrében” című tanulmányát.

A szerzők a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola Turizmus és Területfejlesztési Tanszékének oktatói és külső szakértői, akik az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program által támogatott „A turizmus makrogazdasági szerepe az Észak-Magyarországi Régióban: Kutatási és Hallgatói Gyakornok Program”című pályázat keretében végzik kutatásaikat.

A feldolgozás során Dr. Dávid Lóránt tanszékvezető vezetésével olyan tanulmányok születnek meg, amelyek a korábbiaknál sokkal részletesebben dolgozzák fel a legfontosabb turisztikai szakmai területek problémáit, tárják fel a fejlesztési irányokat, a vendéglátás, utazásszervezés, szállásadási tevékenység, falusi turizmus, rendezvények, turizmus menedzsment, oktatás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!