Gazdaság

2008.01.06. 05:56

Kétszáz kisbolt zárt be Észak-Magyarországon

Heves megyében az év első felében valamelyest gyarapodott a kiskereskedelmi üzletek száma. A nyár közepén 5170 kisebb-nagyobb üzlet működött szerte a megyében, ami hattal volt több, mint egy évvel azelőtt, s majd harminccal, mint 2006 év végén.

HEOL

[caption id="" align="alignright" width="280"] A kisebb élelmiszerüzletekből egyre kevesebb van.
[/caption] Észak-Magyarországon, főként Borsodban ugyanakkor rengeteg bolt zárt be, összesen kétszáznegyven. A régió legnagyobb megyéjében 175-tel kevesebb kiskereskedelmi egység volt nyitva, mint 2006. közepén. Az év végéhez képest viszont harminchattal több, 17 ezer 636 helyen lehetett vásárolni. Országszerte több, mint 165 ezer hatszáz üzletben költhettük a pénzünket június 30-án. Élelmiszert forgalmazó boltból egyre kevesebb van, június végén ezerrel kevesebb működött az országban, mint 2006. nyarán.

A folyamat feltehetőleg a hipermarketek növekvő forgalmának köszönhető. Jelentős állománynövekedést értek el az iparcikk jellegű vegyesüzletek, -áruházak, egy év alatt több, mint négyszáz nyitotta meg kapuit. A gépjármű- és járműalkatrész-üzletek hálózata tovább szélesedett, számuk június végén megközelítette a 9,6 ezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!