Gazdaság

2008.08.28. 20:27

Gyöngyös az Apollo után - hitelt vesz fel a város

A bizottsági tagságok, illetve a felügyelőbizottsági tisztségek felülvizsgálatát kezdeményezte a gyöngyösi képviselő-testület mai ülésén Engelleiter Zoltán szocialista képviselő. Mint fogalmazott: aki ártott a városnak, annak akár már önként is illendő lenne felállnia és távoznia.

HEOL

A polgári frakció tagjai ezt hamarosan meg is tették – igaz, nem úgy, ahogy Engelleiter kívánta –, mindenesetre néhány kivétellel elhagyták az üléstermet. (Később mindannyian távoztak.)
Az ülés érdemi részében döntés született arról, hogy a gumigyár miatti földterület-kisajátításokat nem állítják le, ezek költségére viszont immár nem lesz pénz, így 136 millió forint rövid lejáratú hitelt vesz fel a város.
Hiesz György polgármester azt is megjegyezte: már csak azért is érdemes végigvinni a területtel kapcsolatos folyamatokat, mert optimistán várják az újabb befektetőket.
A polgári frakció szerint erre az optimizmusra persze semmi ok, miután már a negyedik nagyberuházástól esett el Gyöngyös a szocialisták hibájából. Erről már Fótos Dániel, a frakció tagja beszélt munkatársunknak, azt is megjegyezve: a két oldal viszonya aligha romlik tovább. Merthogy eddig is pocsék volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!