Gazdaság

2011.05.11. 19:36

Pénzügyi ellenőrzések a megyéknél is

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szakemberei május végéig részletesen felülvizsgálják minden megye működését, s a tervek szerint a megyei jogú városoknál is ellenőrzést végeznek.

HEOL

A Megyei Jogú Városok Szövetsége Gazdasági Bizottságának tanácskozását követő sajtótájékoztatón Habis László, a bizottság elnöke elmondta: harminc sarkalatos törvény készítése, illetve módosítása előtt áll a Parlament, ilyen például az önkormányzati törvény, és az ÁSZ működését szabályozó törvény is.


Habis László, Eger polgármestere úgy fogalmazott: a huszonhárom megyei jogú város helyzetében jól láthatóan nagy eltérések vannak, ugyanakkor rengeteg a közös ügy, számos érdek kapcsolja össze a hazánkban jelentős szerepet betöltő településeket.


Az ÁSZ alelnöke, Warvasovszky Tihamér hangsúlyozta: a költségvetési és ágazati törvények gyakran nincsenek összhangban, ennek okán nagyon nehéz helyzetbe kerültek az önkormányzatok. – Az ÁSZ május végéig részletes felülvizsgálatot végez minden megyénél, majd a tervek szerint a megyei jogú városok következhetnek. Fontos célunk, hogy az önkormányzati ágazatról a kormány és a parlament számára átfogó pénzügyi-vagyoni helyzetképet nyújtsunk – nyilatkozta az alelnök.


A fentiek mellett a gazdasági bizottság a készülő önkormányzati törvény pénzügyeket érintő elemeivel kapcsolatban is tartott előkészítő tanácskozást annak érdekében, hogy a települések hatékonyabban és gazdaságosabban működhessenek a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!