Gazdaság

2013.10.29. 17:45

Kétezer munkahelyből nyolcszáz maradt üres

Heves megyében a múlt hónapban kétezer-egyszáz üres álláshelyet kínáltak a munkáltatók.

T. B.

Szeptemberben a foglalkoztatók a korábbinál több, összesen 43,8 ezer üres álláshelyet jelentettek be országszerte, ennek ötödét Borsod és Szabolcs megyében. Összességében a munkakeresők 88,2 ezer állás közül választhattak, de ennek csupán felére vettek föl embert.

Az új munkahelyek hatvan százaléka (több mint 26 ezer) valamilyen támogatás segítségével jött létre. Szabolcs, Baranya és Hajdú-Bihar megyében tízből nyolc munkahelyhez segítséget kért a munkaadó. Közel harmadával lett több a nem támogatott munkahelyek száma, amely elérte a 17 és fél ezret.

Heves megyében a múlt hónapban kétezer-egyszáz üres álláshelyet kínáltak a munkáltatók, alig többet, mint augusztusban és tavaly szeptemberben. Ennek valamivel több mint fele új munkahely volt, amelyek közül 430 támogatás nélkül, 680 pedig támogatással jött létre.

A nem támogatott álláshelyek száma növekedést mutatott augusztushoz képest. Összességében harmadával kevesebb új munkahelyet regisztráltak az idei kilencedik hónapban, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A hónap végére 822 állás maradt üresen a megyében. A régióban 12 ezer álláshelyre lehetett jelentkezni, ennek harmadát októberig nem töltötték be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!