Gazdaság

2017.03.22. 14:25

Ne várd meg a májust!

Már most érdemes megtekinteni saját adótervezetét!

heol.hu

Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy megismerjék saját adóbevallási tervezetüket – áll a Nemzeti Adó és Vámhivatal közleményében. Minden adózó érdeke, hogy ezekből ne maradjon ki semmi, ezért mielőbb érdemes átnézni a NAV kimutatást, mely a NAV oldalán megtekinthető (ehhez ügyfélkapus jelszó szükséges).
De aki szeretné, papírlapon is megteheti ezt a NAV valamelyik ügyfélszolgálatán, személyesen.

Az első visszajelzések azt bizonyítják, hogy a rendszer könnyen kezelhető, a tervezetek a legtöbbek tavalyi jövedelmeit és kedvezményeit pontosan tartalmazza. Előfordulhat azonban olyan adat, változás, kedvezmény, mellyel a NAV információ híján nem számolt, ezért érdemes a lehető leghamarabb átnézni a bevallási tervezetek számait.
Az új felületen az 1+1 százalékos felajánlást is be lehet nyújtani – ehhez elég akár egy szót is megadni a kedvezményezett szervezet nevéből.

Akinek netán mégis problémája akadna a tervezettel kapcsolatban, azoknak a NAV rövid tájékoztató videói nyújtanak segítséget, amelyek ugyancsak elérhetők a hivatal honlapján és a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.
A NAV ügyfélszolgálatai, fórumai és kihelyezett fogadóórái segítenek azoknak, akik személyesen szeretnék feltenni kérdéseiket a tavalyi szja-bevallással kapcsolatban. Akik eddig nem nyitottak ügyfélkaput, még mindig megtehetik azt, így tervezetüket ők is megnézhetik az interneten.

További információ a www.nav.gov.hu oldalon olvasható vagy általános tájékoztatás a 06-40/42-42-42-es telefonszámon kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!