Járvány

2020.03.23. 13:30

Többféleképpen védik a bolti eladókat

Rövidebb nyitvatartás, plexifal.

Forrás: Shutterstock

A Coop bolthálózat egyes vidéki egységei után a diszkontok folytatják a sort: a hét végén Facebook-oldalán jelentette be az Aldi diszkontlánc, hogy a biztonság érdekében rövidít a nyitvatartásán.

Mától a németországi hátterű hálózat kötelékében minden élelmiszerbolt naponta 8 és 19 óra között üzemel, vasárnap pedig 18 órakor zárnak a diszkontok – írja a Magyar Nemzet.

Ezzel reggelente legalább egy-másfél órával, esténként pedig 2-3 órával rövidült a bevásárlás lehetősége, ám a jelen helyzetben fontosabb ennél, hogy a cég nagy lépést tett a védekezés érdekében, főként, hogy a pénztárakhoz plexiket is felszerelnek.

Az új nyitvatartási rend mindannyiunk érdeke. Az egészségmegőrzés mellett célunk, hogy csökkentsük munkatársaink leterheltségét mind a boltokban, mind a központi raktárban, és továbbra is a megszokott színvonalon szolgáljuk ki a vásárlókat

– fogalmaznak.

Mint írják, az intézkedés bevezetésével több idő jut a polcok feltöltésére, a vásárlói igények kielégítésére.

Nemrég az Áfeosz–Coop Szövetség elnöke hívta fel a figyelmet arra, hogy szükséges lehet a boltok önkorlátozása a nyitva tartásban, amivel jobban kímélhetők a nélkülözhetetlen kereskedelmi dolgozók.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete üdvözli Zs. Szőke Zoltán felvetését, a külföldi láncokat képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség viszont eddig nem tartotta szükségesnek a lépést, habár a tagjai közé tartozó Aldi döntése fordulatra utal.

Borítókép: illusztráció, maszkot és kesztyűt viselő eladó várja a vásárlókat Olaszországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában