Bulvár-celeb

2023.06.27. 05:00

Különös lovasbalesetet szenvedett egy házikedvenc liba egy Baja melletti tanyán (videó)

A hibás paci megpróbált segíteni áldozatán, de végül orvoshoz kellett vinni.

MW

Edina és a törött lábú liba

Forrás: Baon.hu

Körmöczi Edina állatvédőnél családtagok a libák, soha nem kerülnek tepsibe. A Baj melletti tanyán osszú évek óta élnek együtt a ludak a lovaival, és nagyon szeretik egymást - írja a Baon.hu cikkében. 

"Itt vannak reggeli rituálék, a libák megpucolják a lovak lábait, egy reggel amikor kimentem hozzájuk láttam, hogy valami baj van. A lovam iszonyatosan őrzi a libát, nem mozdult mellőle, közben nyalogatta a tollait, bekapta a szárnyát, úgy próbálta felsegíteni.  Ekkor vettem észre, hogy egész biztosan eltört a lába, abban is biztos voltam, hogy a ló ugrott rá. Valószínűleg vágtáztak be kintről a legelőről és baleset történt" − idézte fel az állatvédő hölgy. 

Edina telefonált dr. Sulyok Péter állatorvosnak, akivel együtt dolgoznak az Út mentén Alapítványban már 15 éve, és úgy döntöttek, hogy küzdeni kell a libáért.

 

Az állatorvossal közösen úgy döntöttünk, hogy be kell gipszelni a liba lábát. Elvittem gyorsan és gyönyörűen helyre igazította a csontot, szakszerűen begipszelte a lábát 

− mondta a fiatal hölgy.

Körmöczi Edina mindennap fürdeti azóta a sérült szárnyast, és kiviszi legelni. Örömmel számolt be arról, hogy kedden volt az első alkalom, amikor a liba elkezdte terhelni a begipszelt lábát. Edina szerint rendbe fog jönni, mert már járt is vele.

Az állatorvos azt javasolta, hogy 4-6 hétig legyen a gipsz az állat lábán, de Edina szerint lehet, hogy három hét múlva már megpróbálják levenni. Ha kell, akkor visszagipszelik, de ha jobban lesz, akkor már nem kell újra rögzíteni.

Forrás: Baon.hu

A libákat egy idős bácsitól vásárolta Edina sok évvel ezelőtt. A férfi az utcán legeltette őket,  a szárnyasok nagyon szerették, csipkedték a szemüvegét miközben olvasott. Aki csak látta őket, azt mondta, hogy különleges szárnyasok, és nagyon szeretik a gazdájukat, mígnem egy napon Edina megtudta, hogy a bácsi le akarja vágni őket.

Tudtam, hogy ezt nem fogom hagyni, így megvettem őket rendes libaárban, azóta nálam élnek. Végül is a tepsi elől mentettem meg őket 

− mesélte az állatvédő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában