Bulvár-celeb

2023.07.19. 14:05

Végre kiderült, hogy mi okozza Cserpes Laura ijesztő tüneteit

Lassan tíz éve észlelte a betegsége első jeleit, sokáig szenvedett tőle.

Forrás: Instagram

Cserpes Laura 2014-ben észlelte magán először a jeleket, akkor egy szakember diétát javasolt neki. Elmondása szerint hiába tartotta be az étrendet, már az sem segített és folyton depresszívnek, fáradtnak érezte magát. Majd amikor

alaposabban is kivizsgáltatta magát, vérvétel és ultrahang után derült ki, hogy pajzsmirigy-alulműködése és inzulinrezisztenciája van.

Hogyan küzdöttem le az inzulinrezisztenciát? Dr. Gajdács Ágnes tanácsai az IR-ről címmel készített most egy videót az énekesnő, amelyben saját példáján keresztül szeretne segíteni követőinek - írja az Origo.

Az én történetem akkor kezdődött, amikor a pajzsmirigy alulműködést diagnosztizálták nálam, és ugye ez rögtön egy inzulinrezisztenciával kéz a kézben megérkezett az életembe.

"Állandóan éhes voltam, mint amikor így feltépnéd a hűtő ajtaját... nagyon kívántam ilyenkor az édességeket, olyat, amiben nagy mennyiségű szénhidrátot magunkhoz veszünk... Hiába ettem, nem volt ez a jóllakottság érzetem, folyamatosan ez az éhségérzetem volt, kézremegésem, illetve a hajam hullása, a bőröm minősége az egyébként a pajzsmirigy működéssel is összeköthető. Egy vérvétel alkalmával derült ki, hogy inzulinrezisztens is vagyok" – tette hozzá, és dr. Gajdács Ágnest kérdezte a betegségről.

Az inzulinrezisztencia még nem betegség, ez egy állapot. Ha időben észreveszi az ember és tesz ellene, akkor gyakorlatilag ezt maradéktalanul meg lehet gyógyítani, és akár a cukorbetegség kialakulását is meg tudja az ember úszni

- magyarázta az orvos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában