Fónagy János

2018.12.04. 22:20

A gazdasági helyzet lehetővé teszi, hogy a hitelesek visszakapják ingatlanjukat

Azoknak, akik nem tudják egy összegben visszavásárolni, maximum 30 éves futamidejű részletfizetésre van lehetőségük.

Visszavásárolhatják a bedőlt devizahitelesek a Nemzeti Eszközkezelőnek felajánlott ingatlanjaikat. Fónagy János, nemzeti vagyonért felelős államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta: az elmúlt 7 évben 36 ezer ingatlan került az eszközkezelőhöz, a visszavásárlási lehetőség pedig eddig is élt, de egy törvénytervezettel most ezt még jobban elősegítenék.

Kedvezményesen vásárolhatják vissza ingatlanjaikat a Nemzeti Eszközkezelőtől a bedőlt hitelesek – erősítette meg Fónagy János. A nemzeti vagyonért felelős államtitkár emlékeztetett: ez a lehetőség eddig is fennállt a hitelesek számára, ez elmúlt éveben 1400-1500-an éltek is ezzel.

Most jutott el oda a kormány, hogy a gazdasági helyzetnek köszönhetően lehetőséget biztosítson a hitelesek számára ingatlanjaik visszavásárlására

– mondta.

Az elmúlt 7 évben 36 ezer ingatlant vett át az eszközkezelő. Ezeket most kedvezményesen – az ingatlan helyétől függően 15-25-35 százalékos kedvezménnyel – vásárolhatják vissza a bedőlt hitelesek.

Fónagy János hangsúlyozta:

egyösszegű visszavásárlás esetén a adás-vétel összege megegyezik azzal az összeggel, amennyiért az eszközkezelő átvette az ingatlant a hitelestől.

Azoknak, akik nem tudják egy összegben visszavásárolni ingatlanjukat, maximum 30 éves futamidejű részletfizetésre van lehetőségük, a törlesztő pedig nem haladhatja meg azt az összeget, amit eddig bérleti díjként fizettek.

A törvényt várhatóan jövőhéten fogadja el az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában