Megállapodás

2023.05.25. 11:00

Rendkívül kedvezményes számlacsomagok közül választhatnak a diákhitelesek

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel kötöttek megállapodást, melynek értelmében 2023. július 1-től egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: guruXOX

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste, a Gránit, az MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a megállapodást, amely rendkívül kedvezményes számlacsomagokat nyújt az ügyfeleknek – jelentette be csütörtöki közleményében a hitelező pénzintézet.

A tájékoztatás szerint a nyertes pénzintézetek vállalták, hogy 2023. július 1-től egy minden eddiginél kedvezőbb folyószámla megnyitásának lehetőségét biztosítják az új, szabad felhasználású Diákhitel1 szerződést kötő ügyfelek számára. Ezáltal évente 6000–8000 hallgatónak csökkennek a hitel igénybevételével kapcsolatos költségei és kiegészítő kedvezményes banki szolgáltatásokhoz is jutnak.

A közleményben kiemelték, hogy a Diákhitel Központ nem Diákhitel1 szerződést kötő új ügyfelei és a korábban megkötött, bármilyen típusú diákhitel-szerződéssel rendelkező ügyfelek számára is választható a kedvezményes diákhitelszámla. Ezzel 200 ezer meglévő diákhiteles számára nyílik meg a kedvezményes bankszámlanyitás lehetősége.

A nyertes pénzintézetek a diákhitelszámlához ingyenesen biztosítják a legfontosabb kapcsolódó alapszolgáltatásokat, mint az egyedi bankkártya, a számlavezetés, a netbank, a mobilbank, a telebank, a személyes megjelenés nélküli ügyintézés vagy a folyószámla megszüntetése.

A pénzintézetek az ingyenes szolgáltatásokon túl további kedvezményeket biztosítanak a diákhiteles számlatulajdonosoknak, amelyek között a lakáshitel-felvétellel, az értékpapír számlavezetési díjjal, vagy a biztosításkötési díjjal kapcsolatos kedvezményeket jelölte meg a központ közleménye.

Felhívták a figyelmet, hogy a Diákhitel Központ idén júliustól már csak a hiteligénylő által kiválasztott nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes diákhitelszámlára utalja a szabad felhasználású, újonnan kötött Diákhitel1 szerződéseket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában