Magyar falu program

2023.08.02. 14:22

Átadták a termelői piacot a borsodi Bőcsön

Átadták a 118 millió forintból kialakított termelői piacot szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bőcsön.

MW

Átadták a termelői piacot a borsodi Bőcsön

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Az eseményen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, egy település életén az új vagy felújított közösségi terek tudnak sokat változtatni, a termelői piacok pedig ilyen, fejlődést biztosító helyszínek. 

Ha a magyar mezőgazdaság értékeit kézzelfoghatóbbá akarjuk tenni, akkor a termelői piacoknak nagyon nagy jövője van, hiszen hazai termelők munkájával megtermelt, jó minőségű és egészséges terményeket lehet itt vásárolni 

- fogalmazott a miniszter. 

A két és fél év alatt elkészült beruházást méltatva elmondta, a Magyar falu program keretében sikerült egy hulladék elszállítására alkalmas teherautót is beszerezni. 

A kormány célja, hogy szélesítse a vidéki élet lehetőségeit és biztosítsa ugyanazokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket a nagyobb városokban lehet elérni

 - hangoztatta Gulyás Gergely. 

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, az itt élőknek fontos eredmény, hogy megépülhetett a termelői piac. 

A piactér lehetőséget ad a helyi termelőknek terményeik gyors és helyben történő értékesítésre, egészséges jó minőségű élelmiszereket kínálva - erősítette meg a képviselő. 

A Magyar falu programra kitérve Koncz Zsófia hangsúlyozta, a beruházások szinte minden magyar településen kézzelfogható fejlődést jelentenek. 

A 118 millió forint értékű beruházást száz százalékban kormánytámogatásból valósította meg a bőcsi önkormányzat. Az épületben irodát, gombavizsgáló helyiséget, vizesblokkokat, raktárakat és két üzlethelyiséget alakítottak ki, a piac előtt parkolókat építettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában