Jó hír

2023.09.27. 10:49

Hatott a kormányzati ultimátum, látványos csökkenés lesz péntektől az üzemanyagok árában

Megjelent a legfrissebb információ az üzemanyagárak változásáról. Ezen a héten péntektől újra jelentősen csökken a benzin és a gázolaj ára Magyarországon.

MW

Illusztráció

Forrás: Szabad Föld

Fotó: Németh András Péter

A töltőállomások árazását figyelő Holtankoljak szerint a hét utolsó munkanapján a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is esni fog, ráadásul érzékelhető mértékben.

A benzin bruttó 6, a dízel bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe literenként.

– írja a Világgazdaság

Ez a fogyasztói szempontból kedvező fejlemény várhatóan a benzinkutak áraiban is megjelenik, péntektől az alábbi átlagárakra lehet számítani:

  • 95-ös benzin: 647 forint/liter,
  • gázolaj: 678 forint/liter.

Legutóbb hétfőn jelentettek csökkenést a töltőállomásokon, akkor 6 forinttal vágták vissza a benzin literjét. Előtte a dízelnél alkalmaztak bruttó 3 forintos mérséklést.

Több tényező befolyásolja az üzemanyagok kiskereskedelmi árképzését, azonban egy új szempont is megjelent az elmúlt hetekben: 

ez pedig a kormányzat utolsó figyelmeztetése az üzemanyagpiac szereplőinek, hogy ha nem tudják vagy nem akarják kordában tartani az üzemanyag árát, az állam újra be fog avatkozni. Amióta ez nyilvánosan is megfogalmazódott, azóta megállt a drágulás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában