Nyaralóknak

2017.08.26. 07:19

Kánikula lesz a nyár utolsó hétvégéjén is

Címkék#időjárás

Harminc fok felett lesz a hőmérséklet itthon és az Adrián is. A meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a fővárosra és több megyére is.

Augusztus utolsó hétvégéjén visszatér a kánikula. Szombaton napközben az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, de főként az Északi-középhegység térségében több lesz a gomolyfelhő, és ott egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. Késő estére többnyire 21-27 fokra hűl le a levegő.

A tartós hőség veszélye miatt a fővárosra és több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, mert a középhőmérséklet szombaton délen, illetve városi környezetben helyenként 25 fok körül alakul. Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Tolna megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az Adrián is 30 fok fölé kúszik a hőmérséklet, néhol akár 34 fok is lehet.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton 22; a Fertő 20; a Szelidi-tó 22,5; a Lupa-tavak 23,5; a Velencei-tó 21,5; a Tisza-tó 22,5 fokos.

A Duna hőmérséklete Dunaújvárostól északra 19 és 20 fok között van, délre 20-21 fokos.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 19; Tokaj 23; Szolnok 17; Szeged 23 fok.

Az Adriai-tenger vize a horvát partoknál 24-26 fokos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!