Krimi

2024.03.27. 09:43

Máris megvan az első magyar gyorshajtó, akinek lefoglalták a kocsiját Ausztriában

A magyar sofőr elektromos autójával, 218 km/h-val repesztett az osztrák A3-as autópályán, amikor bemérték. Ugrott a jogsi és a kocsi is.

Jó lesz vigyázni a szomszédban, sokba kerülhet a gyorshajtás

Forrás: sonline.hu

Hétfő délelőtt az A3-as autópályán, Hornstein közelében "a megengedett sebességet jóval meghaladó sebességgel" előzte meg a burgenlandi tartományi közlekedésrendészet civil járőrét egy 40 éves magyar sofőr – olvasható a tartományi rendőr-főkapitányság keddi közleményében.

A traffipax szerint a férfi 218 km/h-s sebességgel haladt. A rendőrség szerint a sofőr más járművekhez is veszélyesen közel hajtott, és nem tartotta be a biztonságos követési távolságot. A rendőrök ideiglenesen lefoglalták az elektromos autót, elvették a 40 éves férfi vezetői engedélyét is,

valamint feljelentették az illetékes badeni (Alsó-Ausztria) járási hatóságnál - írta az ORF.at. A törvény március eleje óta teszi lehetővé a gyorshajtók autóinak lefoglalását Ausztriában - írja az Origo.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában