a nyugalom szigete

2017.07.17. 18:16

Kedden rajtol a Veszprémi Régizenei Napok

A felújított jezsuita műemlék templom ad otthont a július 29-én záruló középkori, reneszánsz és barokk zenéket felvonultató koncertsorozatnak – közölte hétfőn a rendezvény szervezője.

Nagy Csaba lantművész elmondta, hogy az idei koncertsorozat érdekessége, hogy a 13-16. század között szerzett zenéken kívül barokk és kortárs művek is felcsendülnek.

Ötödik alkalommal rendezik meg az eseményt, ahol tíz, hangszerelésében és hangzásában korhű előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Kiemelt rendezvény lesz a francia származású Bruno Cocset barokk csellóművész és Maude Gratton csembalóművész lemezbemutató koncertje július 27-én – tette hozzá a szervező.

Nagy Csaba elárulta, hogy a sorozat első napján a Recercare veszprémi együttes ad koncertet, amelyen középkori és reneszánsz zenék mellett felcsendülnek kortárs darabok is, köztük Faragó Béla Musica Ficta és Fumie Sikich, Somló című szerzeménye.

A közönség megismerkedhet olyan korabeli hangszerekkel is, mint a billentyűs clavioragnum, a barokk hegedű vagy a blockflöte.

A koncertsorozat idején mesterkurzust tart Bruno Cocset és Maude Gratton is a veszprémi Dubniczay-palotában. Július 26-án Csalog Benedek fuvolaművész hallgatóinak zárókoncertje csendül majd fel.

A koncertek este hét órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában