Olvasni jó

2018.05.29. 09:45

Lapozza fel a kultúrát! Június 7-én kezdődik a Könyvhét

A majdnem kétszáz kiállítót megmozgató, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal és zenés programokkal tarkított rendezvénysorozat öt napon át tart majd.

2018. június 7. és 11. között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése – idén 89. alkalommal – rendezi meg az Ünnepi Könyvhetet. A budapesti központi helyszín ismét a Vörösmarty tér. A vidéki megnyitónak idén Szekszárd ad otthont.

Supka Géza álma az irodalom, a könyvkiadás, író és olvasó találkozásáról – „ingujjban, közvetlen, bohém formában” – mára az olvasás és a könyvkultúra nagyszabású és népszerű közösségi ünnepévé vált.

A www.unnepikonyvhet.hu honlapon megtalálhatók a könyvheti programok részletei, a kiadók által tervezett dedikálások időpontjai. Emellett a könyvhéttel kis híján egyidős hagyomány, a Szép Magyar Könyv Verseny 2017-es mezőnyének legjobbjairól is tájékozódhatnak az érdeklődők. A Könyvlista menüpont alatt pedig megtalálható a magyar kiadók könyvhétre időzített friss köteteinek több, mint háromszáz címből álló listája.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az Ünnepi Könyvhét hivatalos sajtótájékoztatóját június 5-én, délelőtt 11 órától rendezi a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Borítókép: illusztráció. Forrás: OTS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában