összművészeti program

2021.09.03. 12:51

Kulturális találkozásokra hív a Várkert Bazár őszi kínálata

A Várkert Bazárban vadonatúj programokkal találkozhatnak a kultúra kedvelői idén ősszel.

Forrás: Várkapitányság

Fotó: Liszkay Lilla

Koncertet ad a Magashegyi Underground, fellép a Magyar Állami Népi Együttes, és Mindennapi Pszichológia címmel új sorozat indul. Az időmanó kalandjait a gyerekek élvezhetik, miközben folytatódnak a Várkert Mozi és a Várkert Irodalom népszerű programjai is.

Szabadtéri kiállítás is nyílik Pilinszky János költészetére emlékezve.

Az őszi szezon indításaként szeptember 5-én a Várkert Bazár több programot kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az időmanó kalandjai című interaktív családi koncert Bíró Eszter énekes-színésznővel, közben a szülők szervezett séta keretében fedezhetik fel a Várkert Bazár ékszerdobozát. Szintén ezen a napon lép fel a Magashegyi Underground: az egyedi hangvételű zenekarnak idén ez az első fővárosi koncertje, ahol legjobb dalaikkal várják a rajongókat. Végül a kortárs tánc kedvelőit is különlegesség várja, hiszen a TranzDanz Déjá Vu előadásával zárul aznap a Tánc a Kertben sorozat.

Szeptember 7-én a Várkert Irodalom különböző műfajok találkozására hív. Szeptember 14-én a Magyar Állami Népi Együttes Népzene és táncok a Kárpát-medencéből című estjén Erdély, Kárpátalja, Felvidék és Délvidék változatos muzsikái szólalnak meg virtuóz táncművészek sodró néptáncával kísérve.

Aposztróf-est Csóri Sándorról
Fotó: Várkapitányság

Szeptember 16-án az Aposztróf sorozat részeként Juhász Anna irodalmár vendégeként

a XX. századi magyar irodalom egyik kulcsfontosságú szerzőjének, Csoóri Sándornak az életművéből nyújt zenés irodalmi ízelítőt

Vecsei H. Miklós neves zenészek társaságában. Mindennapi Pszichológia címmel a szeptember 23-ai első eseménnyel indul a Várkert Bazár új sorozata. Szily Nóra műsorvezető és vendégei részvételével.

Szeptember 19-én Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplójának részleteit idézik meg. Szeptember 27-én pedig folytatódik a Nagy Magyar Versek, azaz az ENEMVÉ sorozata Szentségtelen létedre nem félsz Angyali pitvarokat tapodni? címmel. Ugron Zsolna író házigazdaként ezúttal egyedülálló utazásokra invitál fantasztikus koponyák körül: József Attila, Faludy, Márai, Fodor Ákos, Weöres, Kányádi és mások műveinek részleteit hallhatják az érdeklődők.

Az év végéig tekinthető meg a Terror Háza Múzeum Új világ született című kiállítása a Várkert Bazár déli palotájában.

Visszatérnek ősszel a népszerű Várkert Mozi vetítései is, és folytatódnak a művészettörténeti és történelmi tárgyú előadások is a Várkert Bazárban.

Szeptember 3-ától látogatható az az új, szabadtéri ingyenes tárlat, a Kertész Imre Intézet által szervezett Pilinszky 100 programsorozat részeként

a költő máig ható életművét és mindannyiunkat érintő témáit eleveníti fel. Isten, szeretet, hit, részvét és szenvedés rajzolódik ki a válogatott versidézetekből és kevéssé ismert prózai szövegekből oly módon, hogy azok a mai látogató számára is aktuálisak, érvényesek és emlékezetesek legyenek. A kültéri installáció októberig tekinthető meg a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáján.

Borítókép: Néhányan a Magyar Állami Népi Együttes művészei közül

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!